קידוחי כלונסאות

קידוחי כלונסאות

כל בנייה באשר היא חייבת להתחיל מיסודות. היסודות הללו נקראים כלונסאות והם למעשה מוטות ברזל גדולות וחזקות שאחראיות להקנות למבנה יציבות. ככל שהמבנה גדול יותר הוא צריך יותר יסודות וככל שהוא גבוה יותר יש צורך ביסודות יותר עמוקים. קידוחי כלונסאות מהם מהקידוחים החשובים והמתקדמים ביותר שיש וזה הזמן להכיר איך מבצעים אותם ומה מאפיין אותם.

לא תמיד הכול ורוד

עבודות קידוח הן עבודות חשובות מאוד שמתבצעות על ידי קבלני עבודות עפר שונים ברחבי הארץ והעולם ולמרות שמדובר בקידוחים די שגרתיים עבור כל אחת ואחת מהחברות, לא תמיד המשימה כל כך פשוטה. קידוחי כלונסאות לא מעט פעמים נתקלות בקשיים רבים, בעיקר קשיים פיזיים ותנאי שטח לא נוחים, מה שהופך את העבודה למדויקת ולמעשה יצירה הנדסית מרהיב. תחילה, יש לבדוק מה בדיוק סוג האדמה ומה היא מצריכה ורק לאחר מכן אפשר להתחיל לתכנן עם מיטב המהנדסים והקודחים כיצד מקימים את היסודות בדיוק במקומות הנדרשים להקמת שאר המבנה.

למה צריך את הכלונסאות?

קידוחי כלונסאות הם הכרח בכל מבנה מהסיבה הפשוטה שהם מקנים לא יציבות. ללא הכלונסאות לא היה אפשר פשוט להקים לבנה על לבנה ולצפות שהבניינים היו מגיעים לגבהים מרשימים של כמה מאות מטרים, ולמעשה זו גם הסיבה מדוע אי אפשר לחפור מתחת לבניינים אלא רק בנתיבי תחבורה מסוימים שבהם אין יסודות שמגיעים עד מעמקי הקרקע. קידוחי כלונסאות מקצועיים הם אלו שהופכים את הבניינים עמידים לפגיעות חיצוניות , לזעזועי רעידות אדמה וגם לשריפות. עמודי התווך האלו הכרחיים וזו הסיבה מדוע מוקדשת להם מחשבה רבה.

מתי משתמשים בקידוחי כלונסאות?

קידוחי כלונסאות הם קידוחים נפוצים ביותר אך לא בכל אתר בנייה. אם בחרתם להקים בריכת שחייה, בית קטן או

קידוחי כלונסאות
קידוחי כלונסאות

אנדרטה, סביר להניח שלא תפגשו את צוות הקודחים המתקדם שיגיע עם כלונסאות ארוכים, מהסיבה הפשוטה שאין בכך צורך. הכלונסאות בדרך כלל הכרח הנדסי רק כשיש דרישה להקמת בניין גדול באמת, בן כמה קומות, ואילולא הכלונסאות לא היה ניתן אישור בנייה להקמתו מלכתחילה.

שמירה על יציבות הבניין לאורך שנים

מלבד פגיעות חיצוניות, רעידות אדמה, צונאמי ושאר איתני הטבע שיכולים להזיק לבניין, קידוחי כלונסאות הופכים אותו ליציב לאורך שנים. אחרי הקידוח והקמת הבניין על היסודות החזקים, הבניין לא ישקע. עד היום ניתן לראות מבנים ישנים שעומדים איתן ולמרות סטנדרטים מחמירים יותר שדורשים שיפוץ ושדרוג, הם עדיין אינם מסוכנים לשהייה בעליל. עם זאת, במקומות בהם נבנו מבנים ללא קידוחים, בין אם הבנייה הייתה בניגוד לחוק ובין אם לא היה צורך, כמו למשל בבית פרטי, יש סיכוי טוב יותר שהבניין פשוט ישקע במקומו.

איך מבצעים קידוחי כלונסאות?

  • קידוחי הכלונסאות מתבצעים על ידי מקדחות מיוחדות שמגיעות למעמקי האדמה ודוחפו באופן אוטומטי את הכלונסאות עצמן, שכמוש כבר אמרנו, הן למעשה מוטות של ברזל מזוין חזק במיוחד. הברזל מצד אחד חזק ונוקשה, מצד שני גמיש ועמיד לזעזועים, וכאן כל גדולתם של היסודות שהפכו להיות הכרח בכל מבנה גבוה. המקדחה שמחדירה את הכלונסאות יכולה לקדוח במהירות גבוהה והיא מגיעה לעומק של עשרות מטרים בלי שום בעיה כאשר את המכונה הזו קשה מאוד לפספס.
  • לעתים ישנה אדמה בוצית שמצריכה ציוד שונה, כך שהפתרונות היום מגוונים והולמים את כל סוגי האדמה. במצבי כאלו המקדחה לא מחדירה את המוט כבר בקידוח הראשוני אלא קודחת לבדה, המקדחה מוציאה חומר מיוחד שמונע מהאדמה הבוצית לסגור את החור, ורק לאחר מכן מחדירים את מוט הברזל.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Skip to content