מתקן ייעודי יכול לספק פתרון יעיל לצרכים בתחום השינוע, ההרמה, האחסון והתצוגה. במאמר הבא נציג את ההבדלים בין המתקנים ונביא טיפים לבחירת דגם חסכוני ומשתלם
מתקני הרמה משמשים חברות ומפעלים בענף הלוגיסטיקה. בעזרת מתקן מן הסוג הזה ניתן לתת מענה על מגוון רחב של צרכי שינוע, אחסון ותצוגה. יחד עם זאת, היצע המתקנים עשוי לבלבל את מי שאינו בקיא בתחום. כתוצאה מכך כדאי להכיר מספר כללי מפתח בסיסיים:
א. בדקו את תקני הבטיחות – אל תרכשו אף מתקן לוגיסטי לפני שתבדקו האם הוא עומד בתקני הבטיחות הנדרשים. תקן בינלאומי מעיד על כך שהמתקן עבר מבחנים מחמירים ומחזיק בתעודה המוכרת על ידי הרשויות. תקן בטיחות אמנם עשוי להעלות את מחיר המתקן, אך הוא בהחלט שווה את ההשקעה.
ב. הגדירו מטרות וצרכים – כלל נוסף ולא פחות חיוני הוא להגדיר את המטרות והצרכים עוד לפני שבוחרים מתקן הרמה מסוים. זכרו שבענף הלוגיסטיקה ניתן להשתמש במתקנים כדי להשיג מטרות שונות, אך התפקיד שלכם הוא לבצע סינון גס. את הסינון הזה תוכלו להשיג רק אם תדעו איזה מתקן יענה על הצרכים שלכם בצורה המדויקת ביותר.
ג. בררו על המוניטין של היצרן – השאיפה היא לרכוש מתקן שיכול לשרת את הלקוח לאורך שנים ועם מינימום של בעיות מכאניות, בלאי או ליקויי תחזוקה. תוכלו לחסוך לעצמכם הרבה עוגמת נפש אם תבררו מי היצרן ומה המוניטין שלנו. אספו המלצות מלקוחות קודמים וקראו מידע באתרי האינטרנט שעוסקים בתחום. אל תתביישו לתאם פגישת היכרות עם נציגי היבואן ובדקו מה הבדלי המחירים בין הדגמים השונים.
מה ההבדלים בין מתקני הרמה?
כלל ברזל נוסף שיכול לסייע לכם לבחור מתקני הרמה הוא להכיר את ההבדלים ביניהם. ראשית, זכרו שבמתקנים חשמליים וקומפטיים היתרון הוא התאמה על פי נתוני המפעיל ואופי העבודה המבוצעת. אלו מתקנים שמיועדים למי שרוצה פתרון מהיר, יעיל ובטוח. עם זאת, החיסרון הוא שהמתקנים מוגבלים מבחינת כושר הרמה ולכן הם מיועדים בעיקר לאולמות תצוגה ומפעלים קטנים.
שנית, קראו את המפרט הטכני של מתקני הרמה עיליים מול מתקנים ידניים. מתקן עילי נחשב בטוח לשימוש והוא הופך כל משא לכמעט חסר משקל. לעומתו, מתקן ידני יהיה זול יותר והוא מיועד להרמת משקלים של עד 400 ק"ג. במתקן כזה ההרמה מתבצעת בצורה הידראולית ועל ידי דוושה רגלית. יש אפשרות לנסיעה בדחיפה ידנית ובחלק מהדגמים קיימת אופציה למשטח מלא על גבי מזלגות הרמה.
לסיכום, יש הרבה שיקולים שחשוב להתייחס אליהם כאשר בוחרים פתרונות הרמה. רצוי להתחיל מבדיקת תקני הבטיחות, להמשיך עם הגדרת מטרות וצרכים ולכלול גם בירור על המוניטין של היצרן. לבסוף משווים בין דגמים ספציפיים ומפרט טכני.