הקטנה של מעבר הקול בין שני חללים, או הקטנה של ההד בתוך חלל אחד, מתבצעים במבני ציבור באמצעות בידוד אקוסטי. המטרה העיקרית של בידוד אקוסטי במבני ציבור היא לסייע בשמירה על השקט על ידי מניעת כניסת רעש מבחוץ. את זה אפשר לראות למשל בחדרי הרצאות, כיתות של בתי ספר, קונסרבטוריון ללימודי נגינה, אולפני הקלטה וכן הלאה.
מטרה נוספת של בידוד אקוסטי למבני ציבור היא מניעת מטרדי רעש לשכנים. כאן הדגש הוא על מניעת מעבר הקול מתוך המבנה כלפי חוץ. בהקשר של מבני ציבור מדובר בעיקר על בידוד אקוסטי אשר מבוצע במטווחים מקורים או באולמות בידור.
מטרה אחרת של בידוד אקוסטי למבני ציבור יכולה להיות מניעת הד. הדגש בעבודות בידוד אקוסטי מן הסוג הזה הוא על הכנת אולפני הקלטות ובנייה מקצועית של חדרי הרצאות או חדרי כיתה. מניעת הד עוזרת לשמור על השקט וחשובה גם מבחינת נגישות בנייה לאנשים עם לקות שמיעה או ריכוז.
איך מבצעים בידוד אקוסטי במבני ציבור?
יש כמה דרכים לבצע בידוד אקוסטי במבני ציבור:
א. אי חדירת רעש – מבני ציבור דורשים בידוד אקוסטי שמבוסס על אי חדירת רעש. אפשר למנוע את חדירת הרעש בין היתר באמצעות מיקום נכון של הדלתות, החלונות ופתחי האוורור.
ב. שימוש בחומרי בנייה – יש חומרי בנייה שמונעים מעבר קול ולכן משמשים לבידוד אקוסטי. במבני ציבור משתמשים בחומרים מוקצפים שבהם עובר פחות קול, או בקירות, דלתות וחלונות רב שכבתיים שעונים על מטרה דומה.
ג. הגברת קולות רצויים – אפשר לבצע בידוד אקוסטי גם באמצעות הגברה של קולות רצויים בתוך מבני ציבור. ניתן למשל למקם את מקור הקול הרצוי בתוך מבנה דמוי קונכייה שיוצר מראה לגלי הקול, או לצפות בחומר מחוספס את השליש הראשון והשלישי של התקרה.
לצורך השוואה, מניעת הד במבני ציבור מתבצעת במסגרת בידוד אקוסטי על ידי חספוס של הקירות, מילוי החדר ברהיטים, בנייה של חללים קטנים עם תקרה נמוכה ובדיקה שבועית של האיכות האקוסטית.