גדרות רשת משמשות למבני מגורים, מתקני תשתיות, אתרי בנייה, כבישים ומסילות וגם מבני תעשייה ומסחר. התקנה שלהן מעלה את רמת הבטיחות סביב חללים פתוחים וסגורים ויכולה גם למנוע פריצות. הגדרות מייצרות הרתעה והן נחשבות פתרון אידיאלי עבור שטחים חקלאיים ומבני ציבור.
גדרות רשת מיוצרות מפלסטיק או נירוסטה. גדר פלסטיק מיועדת להגנה מפני יונים, דרורים ושאר סוגי ציפורים והיא נפוצה גם במחיצות ללולי תרנגולות. הגדר מתאימה לגינות ומרפסות ואפשר להשתמש בה כדי לסמן עבודות עפר.
לעומת זאת, רשת נירוסטה תתאים לסינון, הגנה מפני מזיקים והרחקת עוברי אורח. רשתות נירוסטה מתאימות לשימוש בקרבת הים בגלל שהן לא מחלידות. הרשתות ארוגות מחוטי ברזל ופלדה והן משמשות לייבוש גרעינים וקטניות, פיסול ועיצוב חלונות.
איך בוחרים גדרות רשת?
קשה לבחור גדרות מבלי להשקיע זמן ומחשבה בהגדרת מטרות וצרכים. כפי שניתן לראות, יש מגוון כמעט בלתי מוגבל של שימושים ברשתות מן הסוג הזה. לאחר הגדרה של מטרות וצרכים ניתן להתייעץ עם אנשי מקצוע ולהתייחס לשיקולים נוספים:
א. תו תקן – רשת צריכה לעמוד בתווי תקן מחמירים על מנת לשרת את צרכי הלקוח. תווי התקן חשובים בעיקר בשטחים חקלאיים, אך הם רלוונטיים גם בעת גידור מקומות בטחוניים, אתרי בנייה, מרפסות, חצרות, גינות וחניות. את תווי התקן בודקים מול הגורמים הרשמיים העוסקים בשיווק ואספקה של רשתות.
ב. קיבוע – חשוב להשקיע בהתקנה מקצועית ויסודית של גדרות רשת. כך ניתן לקבע אותן אל הקרקע ולמנוע שליפה, שחיקה או בלאי. בעזרת התקנה מקצועית ניתן להפוך את הגדר לרכיב אטום מפני פריצות וגניבות. אפשרויות הקיבוע הן על גבי חומת לבנים, קיר בטון, יסודות בטון ועל עמודי גדר טמונים בקרקע.
ג. גובה – כדאי לבחור גדרות רשת בגובה המתאים. הגובה קובע את מידת הביטחון שמקנה הרשת ואת אופי השימוש בה בשטחים פתוחים, סגורים או מקורים.
בשורה התחתונה, השימוש העיקרי בגדר הוא לצורך קיבוע וקביעת גבולות. בנוסף, את הגדרות אפשר לייצר עם משטחים אטומים או כחלק ממערכת גידור אלקטרונית.