האם יש סיכוי למניעת מפגעי טבע ע"י הידרנטים

האם יש סיכוי למניעת מפגעי טבע ע"י הידרנטים

את ההידרנטים ודאי לא תכירו בשמם אך כמובן שראיתם אותם לא מעט פעמים בחייכם ולמעשה גם כשתצאו בפעם הבאה מביתכם, אתם תראו אותם. הם מצילים אנשים רבים בשעת צרה ויכולים להציל גם אתכם ביום מן הימים. מלבד לקפוץ מעליהם ולבחון את יכולת הניתור בכל פעם מחדש, הידרנטים, או בשמם המוכר יותר, ברזי כיבוי האש, הם אלו שיהיו שם לעזרת הכבאים.

הידרנט כיבוי אש
הידרנט כיבוי אש

הכירו את ההידרנט

ההידרנט, ברז כיבוי האש, הוא זה שבסופו של דבר הופך את ההתמודדות עם שריפות להרבה יותר פשוטה. אמנם אנו רגילים שהכבאים מגיעים עם הכבאית הגדולה שמכילה לא מעט מים בתוכה, אך הכבאים תחילה יתחברו אל ברז הכיבוי ורק במצבים בהם לא יהיה ברז כיבוי קרוב הם יתפעלו את המאורע עם הכבאית. הברז עצמו מחובר אל מערכת המים העירונית ומספק מים בלחץ גבוה בזכות משאבה שמחוברת אליו. בצורה כזו, עם צינור כיבוי האש הארוך של הכבאית, ניתן להגיע לכל מקום ולכבות כל שריפה גם בלי להתקרב לאש ולסכן את לוחמי האש.

מיקומים אסטרטגיים שחולשים על כל המדינה

לא יהיה זה מוגזם לומר שההידרנטים נמצאים בכל המדינה ולמעשה אם ניקח את הנדל"ן שכולם תופסים, נגיע מהר מאוד לכמות לא מבוטלת של עשרות אם לא מאות מטרים. ברזי כיבוי האש נמצאים בנקודות אסטרטגיות חשובות כדי לספק את הבטיחות לכל אזור, מבתי מגורים ועד אזורי תעשייה. יש מקומות בהם יהיו יותר ברזי כיבוי ויש מקומות בהם יהיו הרבה פחות, כך למשל בשכונות מגורים ניתן לראות בכל פינת רחובות ברז כיבוי אחד, בעוד באזורי תעשייה או באזורי עסקים ומרכזי קניות יהיו כמה כאלו, בהתאם לצורך של מכבי האש ופוטנציאל התפשטות האש.

האם יש סיכוי למניעת מפגעי טבע ע"י הידרנטים?

  • מפגעי טבע רבים יכולים לפגוע בכל אזור במדינה בכל רגע וזה הזמן להתכונן היטב. האם ההידרנטים יכולים להשתתף בהגנה על שלמות שכונות המגורים, מרכזי הקניות וכל אזור מיושב אחר? תמיד השריפות הכי גדולות, אם נוציא מהמשוואה את השריפות הענקיות שהיו בעולם בעבר, כמו למשל השריפה הגדולה שהייתה בלונדון בעבר, הם שריפות שקורות בטבע. זה רק מוכיח שוב עד כמה שריפה יכולה להיות רצינית אם לא מגיעים אליה בזמן או לא מדווחים עליה. בנוסף, במקומות אלו אין ברזי כיבוי אש, מה שהופך את הטיפול לבעייתי.
  • בניגוד להרים ולעמקים, באזורים עירוניים ההידרנטים מוכנים תמיד לפעולה והחלק שלהם בטיפול בפגעי טבע משמעותי ביותר. למשל, כשיש סופה חזקה או רוח פרצים, יש יותר סיכוי להתקלחות. במצב של פגיעת ברק יש סיכוי לשריפות רבות, בעיקר כאשר סופות ברקים אלו לא מלוות בגשם ולעתים אף במזג אוויר יבש שגורם לדליקה בקלות רבה יותר. את כל אלו אפשר למנוע על ידי הידרנטים שימוקמו בנקודות חשובות וכך יהיה הרבה יותר פשוט לטפל.

לשימוש של שירותי חירום בלבד

ההידרנטים משומשים אך ורק במקרי חירום וכל שימוש פרטי או ציבורי אחר בהם זו עבירה על החוק. המים שנמצאים שם לא מגיעים לחשבון המים של אף אחד מה שגורם לאנשים רבים לחשוב שניתן להשתמש בהם למלא בריכות או לשטוף רכבים. הפתיחה של הברזים אסורה בהחלט וכיום גם ככה רוב ההידרנטים לא יכולים להיפתח ללא הברגה ייעודית של שירותי הכבאות, ולכן סביר להניח שאם יהיו מים שיוצאים מהם זה רק בעת פגיעת מכונית, דבר שמחייב קריאה למוקד חירום עירוני באופן מיידי. גם שימוש בצינור כיבוי אש ובמטפים אסור בהחלט אלא רק בחירום.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Skip to content