איך מתחזקים מעלית כדי שתעבוד תקין?

איך מתחזקים מעלית כדי שתעבוד תקין?

מעלית היא חלק ממערכת מכאנית שעלולה לסבול מהצטברות בלאי, שחיקה ופגיעה בביצועים. הדרך למנוע את הבלאי היא לבצע תחזוקה שוטפת. כתוצאה מכך, אחזקת מעליות מבוססת על מספר עקרונות מפתח:

אחזקת מעליות

א. שימון של המערכות והצירים – השימון של המערכות והצירים חיוני לפעילות התקינה של המעלית. באמצעות השימון של המערכות והצירים ניתן למנוע מצב שבו המעלית נתקעת באמצע עבודה.

ב. חיזוק ברגים – הוראות הבטיחות מחייבות אחזקת מעליות תקופתית. אחת המטרות של האחזקה התקופתית היא לחזק את הברגים. למרות שמדובר על אמצעי הרמה בטיחותי לחלוטין, החיזוק של הברגים מבוצע אחת לתקופה מסוימת כדי למנוע כל סיכוי לרפיון והשתחררות חלקים חיוניים.

ג. בדיקת תקינות – אחזקת מעליות כוללת בדיקה יסודית של תקינות הרכיבים ומעגלי הבטיחות. במסגרת הבדיקה ניתן גם לוודא את חיבורי החשמל ולכוון את סגירת הדלתות. בדיקת התקינות מתייחסת לשאלה האם המעלית עוצרת במקומות הנכונים, מה צריך לעשות כדי להבטיח פעילות יעילה ותקינה שלה לאורך זמן ואיך שומרים על התקינות בלי בעיות מיותרות.

מי מבצע אחזקת מעליות?

משרד התמ"ת אחראי לבדוק את בטיחות המעלית אחת לחצי שנה. הזמנת הבדיקה היא באחריות הדיירים וכך גם התשלום. בבניין משותף מתחלקת האחריות על תשלומי האחזקה בקרב הדיירים לפי התקנון, ובמידה ואין תקנון ייחודי משתמשים בהנחיות חוקי המקרקעין. ביצוע בדיקת הבטיחות אחת לחצי שנה על ידי משרד התמ"ת הוא חובה על פי חוק והימנעות מהבדיקה מהווה עבירה פלילית.

לא מומלץ לחסוך על אחזקה שוטפת של מעליות וכדאי להזמין אנשי מקצוע אחת לשנה לפחות כדי לבצע בדיקת תקינות כללית. בדיקת התקינות מבוצעת בצורה שונה מאשר בדיקת הבטיחות ולא תמיד היא קשורה אליה. עם זאת, בדיקת בטיחות של משרד התמ"ת עלולה להעיד על בעיות חמורות שמחייבות התייעצות עם אנשי מקצוע.

כדאי לקבל המלצות על חברות שעוסקות בתחום של אחזקת מעליות. המלצה היא דרך מצוינת לבדוק את רמת הניסיון והמיומנות של החברה, לחסוך בהוצאות מיותרות ולדאוג לתקינות המעלית עבור הדיירים לאורך זמן וגם בבניין משותף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Skip to content